Започнаха дейностите по демонтиране на скелето на стрелата на парижката

...
Започнаха дейностите по демонтиране на скелето на стрелата на парижката
Коментари Харесай

Започна демонтирането на скелето на парижката катедрала Нотр Дам

Започнаха дейностите по разглобяване на скелето на стрелата на парижката катедрала Нотр Дам, което се деформира по време на опустошителния пожар през април 2019 година, съобщи Франс прес в понеделник.

Такава интервенция е малко като ситуацията в ракета преди излитането, вършим последна инспекция преди на следващия ден да дойдат експертите по работа на огромни височини, сподели генералният пратеник на фондацията " Нотр Дам " Кристоф Русло.

Скелето се състои от 40 000 елементи с тегло 200 тона, половината от които се намират на над 40 метра височина. То беше сложено за реставрацията на стрелата на готическата катедрала. Скелето устоя на сриването на стрелата в пожара от 15 април 2019 година, само че беше деформирано от високата температура.

" Една от основните точки е стабилността на свода. Когато всичко завърши, ще бъдем доста облекчени, тъй като катедралата ще е избавена ", сподели Русло и дефинира интервенцията като " доста деликатна, доста комплицирана, с значителен риск ".

" Възможно е от скелето да паднат някакви парчета и това да отслаби една или друга част от стените на катедралата ", изясни той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР