Започнаха да се събират граждани под прозорците на власта. Това

...
Започнаха да се събират граждани под прозорците на власта. Това
Коментари Харесай

Граждани се стичат под прозорците на властта. Започва ден 3 от протестите

Започнаха да се събират жители под прозорците на власта. Това е третият ден на митинги за оставката на кабинета ”Борисов 3 ”, които се организират в столицата. Демонстрации има и в други елементи на страната.
Днешният митинг още веднъж е по самодейност на по този начин нареченото " отровно трио " на адв. Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Велислав Минеков.

Не се изслючва и през днешния ден да се стигне до стълкновения с униформените. Вчера вечерта напрежението ескалира. Това е третият ден на демонстрации - в миналите два дни жителите доближиха хиляди. Вчера имаше и контрапротест в отбрана на ръководещите. Демонстрантите бяха формирани най-вече от структури на ГЕРБ в цялата страна, които дойдоха в столицата с рейсове. На потегляне рейсовете бяха нападнати.

Според ръководещите митингът е бил яхнат от шпицкоманда на Васил Божков, а провокаторите са професионални протестъри и ултраси.

Днес имаше напрежение и край Черноморието. В гореща точка се трансформира парк " Росенец ", където жители се пробваха " да отидат на плаж ". До тук се стигна след опита за десант на някогашния правосъден министър Христо Иванов, който бе посрещнат от гардове на НСО, които го избутаха. Разрази се страховит скандал.

Днес митингът бе проведен за 11 ч., само че още от нощес край летния сарай на Ахмед Доган дойдоха симпатизанти на Движение за права и свободи. Това бе и повода полицията да не позволява другата група протестиращи на плажа, където трябваше да се организира демонстрацията. Ескалацията на напрежението докара до пробив на полицейския кордон, подложен като преграда близо до плажа. Арестуван бе за малко и Ивайло Мирчев.

В последна сметка по гледище на бургаския кмет Димитър Николов управляващите направиха допустимо " плажуването ". Протестиращите стъпиха на плажа и прибраха знамето, изхвърлено преди дни от гард на НСО.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР