Започнаха безплатни медицински прегледи в 157 селища. Инициативата е на

...
Започнаха безплатни медицински прегледи в 157 селища. Инициативата е на
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за пенсионери в 157 селища


Започнаха безвъзмездни медицински прегледи в 157 селища. Инициативата е на българската компания за ръководство на аграрни активи „ Агрион “ и ще продължи до 5 септември 2018 година Медицински екипи, наети от сдружението, ще вършат разбор на кръвната захар и кръвното налягане на всички искащи. Те ще дават и практични препоръки за предотвратяване от диабет и хипертония, както и съответни рекомендации по отношение на измерените резултати на хората.

Безплатните прегледи са част от самодейността „ Дни на здравето “ на „ Агрион “, която се провежда за поредна година. Тя е част от социално- виновната активност на земеделското сдружение за подкрепяне на българското опазване на здравето и предварителна защита на най-уязвимите групи. Информация за датите и обитаемоте места, където ще има мобилна здравна станция на „ Агрион “ може да откриете на уеб страницата на земеделското сдружение на адрес https://www.agrion.bg/bg/dni_na_zdraveto/ и на фейсбук страницата на компанията https://facebook.com/agrion.bg/.

„ Искаме да помогнем на по-възрастното население и всички искащи да получат безвъзмездна информация за положението на кръвното си налягане и кръвната захар “, разясниха от мениджмънта на „ Агрион “. Това икономисва време и средства на хората за проучване и посещаване на лечебни заведения, които постоянно са на отдалечено разстояние от селата.

Данните от предните акции демонстрират, че огромна част от хората по селата нямат опция да ревизират постоянно кръвната си захар и не наблюдават кръвното си налягане. Част от тях ползват самолечение или просто не обръщат задоволително внимание на здравето си, защото липсват медицински центрове наоколо до местоживеенето им. Липсата на съответни медицински услуги са един от най-големите проблеми в дребните села, регистрираха от компанията уредник.

Според формалните данни на Министерство на здравеопазването над 520 хиляди души в България страдат от диабет, което е близо 9% от популацията на страната. Над 40% от хората обаче не знаят, че са заболели, поради неналичието на постоянна профилактика. В огромна част от случаите липсват признаци на болестта и то се открива инцидентно при осъществяване на проучвания по различен мотив.

Още по-стряскаща е статистиката при хипертонията. По последни данни над 2,7 млн. души страдат от нараснало кръвно налягане. Това е и повода екипите на „ Агрион “ да насочат напъните си към проучване точно на тези заболявания.

Целта на самодейността „ Дни на здравето” е да се подкрепи профилактиката на обществено значими болести. „ Ние имаме вяра, че към личното си здраве би трябвало да се отнасяме със същата отговорност, както към земята си ”, споделиха от „ Агрион “. Посетителите ще могат да вземат участие в проведена лотария с награди. Всички, които се подложат на безвъзмездни прегледи, ще имат опция да завоюват практична пазарска количка или съвременни градинарски ръкавици. /novini.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР