Започна заседанието на Европейския съвет в Брюксел, в което участва

...
Започна заседанието на Европейския съвет в Брюксел, в което участва
Коментари Харесай

Започна заседанието на Европейския съвет в Брюксел

Започна съвещанието на Европейския съвет в Брюксел, в което взе участие министър председателят Бойко Борисов. Борбата с климатичните промени и бюджетната рамка на Европейски Съюз ще бъдат измежду предпочитаните тематики в дневния ред.

България се застъпва за задачата за реализиране на климатична индиферентност до 2050 година Същевременно в битката с климатичните промени, предпочитани за България не престават да бъдат отчитането на националните особености, разходо- успеваемостта, правото на страните членки да дефинират своя енергиен микс, спазването на правилата за софтуерна индиферентност и взаимност и обезпечаването на обективен обществен и стопански преход, в това число посредством финансиране на европейско равнище.

По отношение на бъдещия дълголетен бюджет на Европейски Съюз, за България от водещо значение в договарянията продължава да бъде обезпечаването на задоволително средства за Кохезионната и Общата селскостопанска политика и тяхното заслужено систематизиране, както и на съответно финансиране за посрещане на новите провокации пред Европейски Съюз.

Сред останалите тематики, които ще бъдат разисквани на съвещанието в Брюксел, са концепцията за осъществяване на Конференция за бъдещето на Европа, партньорството сред Европейски Съюз и Африка, промяната на Световната комерсиална организация. На 13 декември водачите от ЕС-27 ще обсъдят Брекзит и подготовката за договарянията по бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Обединеното кралство след отдръпването му.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР