Започна зареждането с радиоизотопно гориво на енергийната система на роувъра

...
Започна зареждането с радиоизотопно гориво на енергийната система на роувъра
Коментари Харесай

Започна зареждането с радиоизотопно гориво на роувъра за мисията на НАСА – Марс 2020


Започна зареждането с радиоизотопно гориво на енергийната система на роувъра за задачата Марс 2020 на НАСА. Многоцелевият радиоизотопен термоелектрогенератор (MMRTG) употребява топлота от естественото радиоактивно раздробяване на плутоний-238 за произвеждане на електрическа енергия, както и за поддържане на работата на системите на роувъра на избрани температури, съобщи www.world-nuclear-news.

Калифорнийският институт, който строи и ще ръководи дейностите на роувъра, разказва MMRTG като „ нуклеарна батерия “, която може да обезпечава електрическа енергия от към 110 вата за галактическия транспортен съд при започване на задачата. Излишната топлота от генератора може да помогне за поддържане на топлината на системите за действието им в студените условия на космоса и марсианската повърхнина.

„ Решението да стартираме зареждането с гориво на MMRTG е още един значим стадий, с цел да можем да спазим графика за изстрелване на модула през юли 2020 година “, съобщи Томас Зюрбухен, асоцииран админ на дирекция „ Научна задача на НАСА “.

Роувърът за задачата Марс 2020 би трябвало да бъде изстрелян през юли 2020 година от Кейп Канаверал, като се планува той да кацне на кратера Езеро през февруари 2021 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР