Започна захранването на системата за водоподаване в последните населените места

...
Започна захранването на системата за водоподаване в последните населените места
Коментари Харесай

Вода имат всички в Хасковско, властите все още казват кой е виновен за замърсяването

Започна зареждането на системата за водоподаване в последните обитаемоте места с превантивно спряна вода от общините Симеоновград, Харманли и Любимец. Първо през вчерашния ден по обяд вода потече от чешмите в община Димитровград, следобед и в община Свиленград.
Водата обаче остава неразрешена за пиянство и готвене до излизане на пробите, взети от РЗИ-Хасково от краен консуматор, се припомня в прессъобщението.
Така към този момент и петте общини в област Хасково, в които градове и села водочерпят от басейна на река Марица, са с възобновено водоснабдяване. Това оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация в Хасково.
Водата от източниците за 48 обитаеми места по протежението на река Марица от Димитровград до Свиленград бе спряно в понеделник вечерта поради подозрения за химическо замърсяване на реката. Те бяха провокирани след гибелта на 28 крави след водопой от заустващ се в Марица колектор на химически цех.
Пробите от канала, от който са пили вода животните, към този момент демонстрираха наднормено наличие на нитрати, нитрити и азотно съединяване, както оповестиха и министърът на околната среда и водите Емил Димитров и на опазването на здравето проф. доктор Костадин Ангелов.
Отравянето на водата е с нитрати и амониев азот, до края на деня пускат водата в Димитровградско Очаквайте детайлности.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР