Започна захранването на системата за водоподаване в населените места от

...
Започна захранването на системата за водоподаване в населените места от
Коментари Харесай

Възстановено е водоподаването и в последните 3 общини в област Хасково

Започна зареждането на системата за водоподаване в обитаемоте места от общините Симеоновград, Харманли и Любимец.

Така към този момент и петте общини в област Хасково, в които градове и села водочерпят от басейна на река Марица, са с възобновено водоснабдяване. Това оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация в Хасково.

Възстановено е водоснабдяването в 10 села на община Димитровград

Водата от източниците за 48 обитаеми места по протежението на река Марица от Димитровград до Свиленград бе спряно в понеделник вечерта поради подозрения за химическо замърсяване на реката. Те бяха провокирани след гибелта на 28 крави след водопой от заустващ се в Марица колектор на химически цех.

Пробите от канала, от който са пили вода животните, към този момент демонстрираха наднормено наличие на нитрати, нитрити и азотно съединяване, както по-рано през днешния ден оповестиха министърът на околната среда и водите Емил Димитров и на опазването на здравето проф. доктор Костадин Ангелов.

Двамата членове на кабинета бяха през вчерашния ден през целия ден в засегнатите региони на област Хасково поради рецесията. Поетапно водоснабдяването бе възобновено по обяд в община Димитровград, следобед в община Свиленград и в този момент в последните 3 общини.

Макар водоподаването да е пуснато, водата остава неразрешена за пиянство и готвене до излизане на пробите, взети от РЗИ-Хасково от краен консуматор, се припомня в прессъобщението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР