Започна връчването на наградите Икономика на светло“ за 2017 г.,

...
Започна връчването на наградите Икономика на светло“ за 2017 г.,
Коментари Харесай

Започна връчването на наградите „Икономика на светло“ за 2017 г., организирано от АИКБ

Започна връчването на премиите „ Икономика на ярко “ за 2017 година, проведено от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ). Наградите ще бъдат връчени за пети следващ път. Целта на състезанието е да открои стимулиращи образци за триумфи в битката с неофициалната стопанска система и да отличи водещи институции и персони с дейна позиция и принос в ограничението на сивата стопанска система. По този метод АИКБ цели да увеличи публичната непоносимост към неофициалната стопанска система, да насърчи предприемането на дейни дейности в тази посока и да разпространява градивната роля на бизнеса в обществото за възстановяване на социално-икономическата среда.
 img_3388  img_3399  img_3466  img_3241
Призът „ Икономика на ярко “ за 2017 година ще се присъди в три категории:
-За нормативен акт или административна процедура, които водят до ограничение на сивата стопанска система и възстановяване на бизнес средата. Присъжда се на държавна/общинска администрация или на нейни представители за предлагането/въвеждането на нормативен акт или административна процедура, които водят до дейно ограничение на сивия бранш и възстановяване на бизнес средата. Номинирани в категорията са: Национален съвет за тристранно сътрудничество; Министерство на финансите на Р България и Комисия по енергетика към 44-то Народно заседание на Р България.

-За персона или организация, съдействали за ограничение и предварителна защита на неофициалната стопанска система чрез дейна позиция. Присъжда се на персона, Неправителствени организации, научна организация, компания, която има задълбочени проучвания по тематиката, непрекъснати и дейни медийни изяви, или е генерирала оферти за промени в законови актове и/или административни практики и така нататък Номинирани в категорията са: Асоциация на организациите на българските работодатели; Асоциация „ Активни консуматори “; Д-р Жанет Захариева, основен консултант на УС на Виваком и ръководител на работната група по законодателство на Българската асоциация на кабелните и информационни предприятия (БАККО): Българската асоциация нна частните учебни заведения.

-За публицист или медия, съдействали за смяна на публичните настройки към непоносимост към неофициалната стопанска система. Присъжда се на публицист или медия за принос в настоящото и многостранно отразяване на проблемите и достиженията, свързани с дейностите по ограничение и предварителна защита на неофициалната стопанска система, в поощряване и промотиране на светлия бизнес и образуване на социална непоносимост към сивия бранш. Номинирани в категорията са: Биляна Гавазова за рубриката „ Чети етикета “; Вестник „ Сега “ – Красимир Цигуларов и отдел „ Икономика “; Телевизия „ Европа “; Нова ТВ – „ Господари на ефира “ – кореспонденти Борис Ваклинов, Влади Василев и Димитър Върбанов.

Министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че Контрабандата на цигарите ще падне до 6% тази седмица на връчванеto на премиите.

„ Искам да благопожелавам на спечелилите. Фактът, че сме поканени е заслужен за горделивост. Никой не може да упрекна АИКБ и Васил Велев, че са близки на държавното управление. Когато водеща е дамата на депутата от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин минимум някой може да е пипал данните “, разяснява министър председателят.

„ Много елементарно се приказва. Много нелепости се изговарят. И това като се прави всекидневно, хората стартират да имат вяра. Ето ги безапелационните данни. По време на служебния кабинет на Българска социалистическа партия единствено за 2 месеца и половина – 120 млн. лв. по-малко в митниците. Когато някой се прави на по-почтен от папата – да огледа данните “, уточни Бойко Борисов.

„ Полагаме големи старания и боят по контрабандата няма да го изпуснем. Виждате издиханията и гневната експанзия на опозицията със жълти вести. Акция „пречупване“ се споделя, а няма въобще да им се дадем този път. Аз го давам обещание. На спечелилите честито “, сподели още Бойко Борисов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР