Започна вдигането на стари и излезли от употреба автомобили в

...
Започна вдигането на стари и излезли от употреба автомобили в
Коментари Харесай

Започна вдигането на старите коли в София

Започна повдигането на остарели и излезли от приложимост коли в София.

От 1 декември 2023 година към 20% от колите няма да могат да влизат в центъра през зимата

„ На колите, които покриват критериите за излезли от приложимост, се слагат стикери и от слагането му стартират да текат три месеца за непринудено предаване на автомобила. Ако в доброволния период притежателят не го е преместил, се издава заповед от кмета на региона и се подвига и ще бъде разкомплектоване “, сподели в предаването „ Тази заран “ инж. Полина Асенова-Костова, начални бранш „ Контрол по паркингите “.

По думите ѝ критериите са: автомобилът да няма номера или да не е минавал на годишен механически обзор повече от три месеца от датата, на която е трябвало да мине.

Екокатегориите се дефинират по време на годишния механически обзор на автомобила

„ Най-много коли излезли от приложимост има в регионите „ Кремиковци “, „ Красно село “, „ Младост “ и „ Люлин “. Процедурата стартира в края на 2009 година. Оттогава са открити 33 681 автомобила. От тях над 20 000 са преместени непринудено. Статистиката демонстрира, че притежателите избират доброволния тримесечен период да ги предадат на площадка за разкомплектоване “, уточни Полина Асенова-Костова.

 

По думите ѝ излезлите от приложимост транспортни средства, според Закона за отпадъците, са боклук.

Най-много изоставени леки коли през 2022 година е имало в кварталите „ Младост “, „ Красно село “ и „ Надежда “

„ Ако колата на някого е вдиганата, само че той реши да си я потърси, в 14-дневн период компанията реализатор е длъжна да пази колата на техен паркинг. Ако притежателят реши да я взема може да си я прибере, откакто заплати такси. Но в случай че я върне на терен, който е общинска или държавна благосъстоятелност, без да бъде прилагана тази процедура, автомобилът ще бъде вдигнат, тъй като към този момент има издадена заповед “, акцентира тя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР