Започна възстановяването на разрушената инфраструктурата в Мизия след частичното бедствено

...
Започна възстановяването на разрушената инфраструктурата в Мизия след частичното бедствено
Коментари Харесай

Мизия се възстановява след бедствието

Започна възобновяване на разрушената инфраструктурата в Мизия след частичното бедствено състояние в Мизия поради изобилните дъждове. Щетите по обществената инфраструктура в общината се правят оценка в размер на към 2.4 милиона лв., оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ).

Ресорният министър Николай Нанков се срещна на място с възстановителните работи след наводнението в Мизия. По думите му за една седмица обстановката в Мизия е преодоляна - почистени са улиците и е почнало тяхното асфалтиране.

 Частично бедствено състояние в град Мизия поради преваляванията Обновена
Частично бедствено състояние в град Мизия поради преваляванията

Наводнени са къщи и улици

Кметът на град Мизия Виолин Крушовенски и локалните поданици персонално благодариха на Нанков за навременната помощ за превъзмогване на вредите от поройните дъждове.

Припомняме, още в деня на бедствието, 10 юли , по предписание на Нанков Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) и пътноподдържащи компании изпратиха 24 тежки машини за почистване на калта от улиците в Мизия. На 11 юли министърът отиде персонално до Мизия, с цел да подкрепи организацията по преодоляване на спешната обстановка.

В хода на визитата на Нанков стана ясно още, че дъждовният канал към този момент е закрит и следва рехабилитация на канализацията за дъждовна вода със средства от Междуведомствена комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет.

 Ремонтират 7 от 109 язовира в Сливенска област за сметка на страната
Ремонтират 7 от 109 язовира в Сливенска област за сметка на страната

Неработещи изпускатели, затлачване с битови боклуци, филтрации са главните проблеми

Нанков разяснява още язовирите в региона. По думите му от другата седмица Министерството на стопанската система стартира работа по решение на казуса с язовирите в община Борован.
Ремонтирането на язовирите ще се реализира с държавния финансов запас , който получи икономическото ведомство. Целта е да се реши дълготрайно казусът с язовирите по цялото поречие на река Скът, по продължение на общините Борован, Хайредин, Мизия и Оряхово.

 До 3 млн. лева ще са нужни за възобновяване на вредите в Мизия, пресметна Нанков
До 3 млн. лева ще са нужни за възобновяване на вредите в Мизия, пресметна Нанков

Канализацията за дъждовна вода ще бъде рехабилитирана и разширена

Стана ясно и че аварийно-възстановителните действия по язовир " Рогозен " не престават . По увещание на кмета на Хайредин към този момент са почнали действия по възлагане ремонта и на язовир " Бързия " .

Пред жителите и локалната администрация Нанков съобщи: " Вършим си работата в оптимално бързи периоди и с нужното качество, с цел да осигурим естествения живот на хората тук и резултатът се вижда - Мизия към този момент се връща към естествения житейски темп. "

Очаква се другата седмица да бъде свикано изключително съвещание на Междуведомствена комисия за възобновяване и подкрепяне.

 Борисов заръча незабавно възобновяване на разрушените улици в Мизия
Борисов заръча незабавно възобновяване на разрушените улици в Мизия

Кметовете още през днешния ден да стартират да асфалтират

От пресслужбата на районното министерство пиша още, че в хода на срещата на Нанков с локалните поданици жена от град Мизия персонално е благодарила на министъра и на премира Бойко Борисов за това, че улицата, на която живее, ще бъде асфалтирана. Така детето й, което е неработоспособен, ще може да излиза от вкъщи си обикновено.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР