Започна ваксинацията на учителите от Благоевградска област. До четвъртък срещу

...
Започна ваксинацията на учителите от Благоевградска област. До четвъртък срещу
Коментари Харесай

Започна ваксинацията на учители в Благоевградско, ваксините не стигат за всички желаещи

 Започна имунизацията на учителите от Благоевградска област. До четвъртък против Covid-19 би трябвало да бъдат ваксинирани 246 работещи в учебните заведения и детските градини, предава БНР.

Четирима лекари са подписали контракт със Здравната каса за имунизирането на учителите в Благоевград. От Регионалното ръководство по обучение са дали описите и графика на имунизацията, която стартира минути преди 19 ч. Получените от РЗИ дози са по-малко от деклариралите предпочитание да се имунизират, разясни доктор Дафина Тачова: 

" Взели сме в този момент 41 флакона, което значи, че 246 души би трябвало да бъдат имунизирани. Трябваше да съкратим малко листата. Останалите, към този момент, ще бъдат запас “.

Лекарите ще имунизират в часовите пояси от 9 до 11 и от 14 до 16 часа, сподели доктор Дафина Тачова. Направена е и организация, с която да се избегнат всички опасности, като прогнозата е до два-три дни наличните ваксини да бъдат сложени: 

" Ние сме основали зелена зона, с цел да няма струпване на заболели пациенти с тези здрави хора, които ще дойдат да се ваксинират. Мисля, че ще приключим, при темпа, с който ще работим, до обяд в четвъртък “.

1200 учители и непедагогически личен състав от област Благоевград са декларирали предпочитание да бъдат ваксинирани. В околните дни се чакат още ваксини, обявиха от РУО.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР