Започна укрепването на срутището на пътя за Рилския манастир. Очаква

...
Започна укрепването на срутището на пътя за Рилския манастир. Очаква
Коментари Харесай

Институциите се заеха с укрепването на пътя до Рилския манастир

Започна укрепването на срутището на пътя за Рилския манастир. Очаква се ремонтните действия да продължат към два месеца. През това време придвижването ще се прави в едната лента.

В проблематичния сектор от пътя към Рилския манастир ще бъде осъществено премахване на скалните парчета и земната маса, след което ще бъде сложена защитна мрежа, която да не разрешава на нови камъни да падат върху пътното платно. С укрепването на срутището пътното платно ще бъде освободено за придвижване, с цел да се обезпечи сигурността на преминаващите коли и пешеходци.

По време на ремонтните действия придвижването на коли ще продължи да се прави в едната лента. Ще има краткотрайни ограничавания на прекосяването за по няколко часа дневно, които ще бъдат съобразени с трафика за Рилския манастир.

Сигнализация, пътни служители на реда и чиновници на фирмата-строител ще контролират придвижването, осведоми Българска национална телевизия.

Действията, които се подхващат през днешния ден обаче са краткотрайно решение на казуса. За да бъде изцяло обезопасен секторът, престои да бъде направен план и подхванати дейности за трайното подсилване и възобновяване на сектора.

Финансиране ще се търси от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне, само че това се чака да стане най-рано идната година. Дотогава разноските по подсилване на свлачището ще бъдат за сметка на АПИ.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР