Започна участието на премиера Бойко Борисов в заседанието на Европейския

...
Започна участието на премиера Бойко Борисов в заседанието на Европейския
Коментари Харесай

Започна участието на Бойко Борисов в заседанието на Европейския съвет

 Започна присъединяване на премиера Бойко Борисов в съвещанието на Европейския съвет, която за трети път се организира посредством видеоконферентна връзка. Европейските водачи ще координират напъните на страните от Съюза за справяне с COVID-19. 

Освен ограниченията за ограничение на разпространяването на ковид държавните и държавни ръководители ще обсъдят и обезпечаването на здравно съоръжение, персонална защитна екипировка и респиратори, както и ще дискутират отпущането на спомагателни средства за проучвания и ваксина.

Фокус на диалога на европейските водачи ще бъдат и методите за справяне със социално-икономическите последствия, породени от разпространяването на COVID-19. Очаква се да бъдат прегледани и въпросите за жители на Европейския съюз, които към момента са блокирани в трети страни.

По време на съвещанието на Европейския съвет ще бъде разисквано и приемането на решение за започване на договаряния за присъединение към Европейски Съюз на Република Северна Македония и Република Албания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР