Започна участието на министър-председателя Стефан Янев в Световната среща на

...
Започна участието на министър-председателя Стефан Янев в Световната среща на
Коментари Харесай

Започна участието на премиера Янев в Световната среща за климата

Започна присъединяване на министър-председателя Стефан Янев в Световната среща на водачите в границите на 26-ата Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменение на климата. В Конгресния център в гр. Глазгоу българският министър председател беше посрещнат от министър-председателя на Обединеното кралство Борис Джонсън и генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.

Преди началото на срещата министър председателят Стефан Янев беседва с част от водачите по настоящите за Конференцията тематики. Българският министър-председател обмени отзиви с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, канадския министър председател Джъстин Трюдо и емира на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани. Премиерът Янев организира къси диалози също с австрийския канцлер Александер Шаленберг, с президента на Латвия Егилс Левитс, президента на Литва Гитанас Науседа, сръбския президент Александър Вучич, президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски и министър-председателя на Хърватия Андрей Пленкович.

С присъединяване на премиера Янев на световния конгрес България дава явен знак, че в изискванията на международната рецесия, породена от пандемията и непрестанно повишаващите се цени на силата, нашата страна извършва прецизно Парижкото съглашение. Нещо повече – като страна член на Европейския съюз България работи за осъществяването на амбициозните европейски групови цели за понижаване на излъчванията на парникови газове и за реализиране на климатична индиферентност.

В рамките на Световната среща на водачите министър председателят Янев ще открои напъните, които България поставя за реализиране на равномерен, обективен и съчетаем с стопанската система ни зелен преход, в изискванията на международна здравна и икономическа рецесия. Министър-председателят Стефан Янев ще подчертава също върху Националния проект за възобновяване и резистентност, представляващ новата пътна карта за декарбонизация на българската промишленост, за развиване и напредък на стопанската система и за устойчива и съхранена околна среда.

Пред кореспондентите Янев разяснява и Коронавирус ограниченията в страната. Служебният кабинет прави всичко допустимо, с цел да укрепи здравната система, тъй че да не се стига до нов локдаун, заяви премиерът. 

" Надявам се с тези ограничения – последните, които са подхванати, да избегнем разновидността да затваряме страната. Защото няма да е добре нито за жителите, нито за бизнеса, нито пък, в случай че щете, и за организацията на идните избори да се слагаме в още по-трудни условия за всички нас ", сподели още Стефан Янев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР