Започна участието на министър-председателя Бойко Борисов в заседанието на Европейския

...
Започна участието на министър-председателя Бойко Борисов в заседанието на Европейския
Коментари Харесай

Борисов обсъжда с лидерите на ЕС мерките срещу невидимата заплаха

Започна присъединяване на министър-председателя Бойко Борисов в съвещанието на Европейския съвет, което се организира посредством видеоконферентна връзка. Това е четвъртото онлайн съвещание, на което държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз не престават разискването на дейните дейности на общността за справяне с пандемията от COVID-19.

Във фокуса на полемиката ще бъдат последващите стъпки от срещата на Еврогрупата, извършена сред 7 и 9 април, както и Комуникацията на Европейската комисия от 15 април по отношение на взаимната пътна карта за излаз от пандемията COVID-19.

По време на видеоконферентната връзка министър-председателят Бойко Борисов ще приветства постигнатия от Еврогрупата прогрес и ще изрази поддръжка за продължаването на работата, с цел да бъде сбъднат обединен и съгласуван отговор на Европейски Съюз против разпространяването на COVID-19.

България поддържа контрактуваните и синхронизирани дейности на страните членки при излизане от рецесията, чиято цел е намаляването на риска от появяването на вторична вълна на ковид в резултат на свободното придвижване на хора. В сегашния миг задача от първостепенно значение е да бъдат адресирани в дълбочина обособените аспекти на рецесията, породена от COVID-19, и най-много здравните, като по-късно се премине към решителни ограничения за възобновяване на стопанските системи.

В рамките на онлайн съвещанието министър председателят Борисов още веднъж ще сложи акцент пред своите сътрудници за потребността от взаимност и взаимопомощ при ограничение на разпространяването на ковид, което може да бъде реализирано посредством единството на европейското семейство. В този подтекст министър-председателят Бойко Борисов ще осведоми водачите на Европейски Съюз, че откакто България подсигури потребностите на своето население от защитни дрехи вследствие на сполучливата метаморфоза на текстилния отрасъл у нас, ще подкрепи и други страни членки с значимите защитни средства в борбата с COVID-19.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР