Започна цялостният ремонт на столичната улица Цар Иван Шишман. Обновяването

...
Започна цялостният ремонт на столичната улица Цар Иван Шишман. Обновяването
Коментари Харесай

5 месеца без топла вода: Започна цялостен ремонт на столичната улица Цар Иван Шишман

Започна цялостният ремонт на столичната улица " Цар Иван Шишман ". Обновяването ще продължи близо година, като през това време поетапно ще бъдат отваряни и затваряни кръстовищата за коли, а тротоарите ще останат проходими.

През първите 5 месеца ще работят " Топлофикация " и " Софийска вода ", а от септември в ремонта ще се включи и Столичната община с построяването на ново пътно платно, нови тротоари и замяна на уличното осветяване.

Ремонт, който планува улица " Цар Иван Шишман " да бъде за споделено придвижване с ограничаване на скоростта на колите до 20 км/ч.

При първия стадий " Топлофикация " ще работи от улица " Аксаков " до улица " Иван Вазов ", а " Софийска вода " – на кръстовището с улица " Гурко ", което ще остане затворено в продължение на три седмици.

Следващата близо година ще сътвори стеснение за хората в региона.

" Трафикът ще е сложен. Доставките уповавам се да има изобщо метод да бъдат осъществявани. Надявам се човекопотокът да не стопира, изобщо всичко е под въпрос. Стресирани сме ", съобщи Константина Георгиева, шеф на заведение за бързо хранене.

А опасенията и на бизнеса, и на хората в региона са ремонтът да не се проточи прекомерно дълго. В първия ден от работата стеснение имаше и за водачите.

Заради неналичието на топла вода обезщетения не се плануват.

" За интервала, в който няма да има топлоподаване и топлоснабдяване, няма да им бъде начислявана топлинна сила в месечните сметки ", съобщи Росен Флоров, шеф на Топлофикация " София Изток ".

И преди ремонта, и в този момент, след началото му, хората в квартала и бизнеса имат връзка с общината и сдруженията, която по думите им е добра. Доволни са от обстоятелството, че ремонтът е разграничен на стадии.

" Имахме ясни условия към изпълнителните, към общината, които трябваше да оказват помощ нашият ремонт тук на улицата да не аргументи сходно злополучие, както се е случило на " Графа ", добави Рубен Лазарев, основател на Facebook групата " Ремонт Шишман ".

Надяват се градивната връзка да продължи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР