Започна тридневното обучение на преподаватели медици от УМБАЛСМ "Н. И.

...
Започна тридневното обучение на преподаватели медици от УМБАЛСМ "Н. И.
Коментари Харесай

Медици от Пирогов се обучават по проект за лечение на спешни състояния

Започна тридневното образование на преподаватели медици от УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов " за работа с новите високотехнологични манекени симулатори, доставени в осъществяване на плана "Подобряване на изискванията за лекуване на незабавните положения ", оповестяват от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Университетската болница "Пирогов " е определена за реализатор на образованието, през което ще преминат близо 7000 чиновници на незабавни отделения и на центровете за незабавна помощ в страната, в това число лекари, медицински сестри, акушерки, фелдшери и водачи. За задачата компанията, която е снабдител на манекените, в границите на три дни ще инструктира екипи от "Пирогов " за работа с 28-те високотехнологични медицински симулатори, купени по плана.



На преподавателите от болничното заведение "Пирогов " е обезпечен и цялостен достъп в действително време до осведомителния масив на Централната здравна библиотека към Медицинския университет в София.

МУ - Варна откри съвременни зали за симулационно образование по дентална медицина

Обученията на незабавните екипи от страната ще стартират в края на месеца и ще са в десетте обучителни зали на Националния център за образование и подготовка в системата за незабавна здравна помощ.

Проектът е финансиран от Европейския обществен фонд посредством Оперативна програма "Развитие на човешките запаси " /2014-2020 г./, а бенефициент е Министерството на здравеопазването. Той ще се извършва до 31 декември 2020 година, а общата му стойност е 7 000 000 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР