Започна транспортирането на туристите, които бяха блокирани на гръцкия остров

...
Започна транспортирането на туристите, които бяха блокирани на гръцкия остров
Коментари Харесай

Започна транспортирането на туристите, които бяха блокирани на Самотраки​

Започна превозването на туристите, които бяха блокирани на гръцкия остров Самотраки. Сред тях има и доста българи. Гръцките управляващи оповестяват, че се чака довечера да стартира превозването на туристите и с фериботи до Александруполис. Единственият ферибот до Самотраки беше спрян в неделя, когато започнаха мощни стихии в региона.

По информация на българското Министерство на външните работи три кораба ще правят курсове от Самотраки до Александруполис и назад. Разписанието на корабите, които са както единствено за пасажери, по този начин и единствено за коли, е оповестена на интернет страницата на Външното министерство.

Открита е и телефонна линия, където българските туристи могат да получат както информация, по този начин и подпомагане.

В момента на пристанището на Александруполис пред билетните каси има огромна опашка от хора. Част от тях са изнервени, тъй като споделят, че чакат с дни да отпътуват за острова:
Тук съм от неделя. За благополучие имам къща в Александруполис и има къде да спим, до момента в който чакаме да заминем. Не посмях да си направя резервация на острова, тъй като не знам дали ще мога да стигна до него. Всички просто стоим и чакаме. Чудим се дали да не отменим резервацията си. Ако и през днешния ден не стигнем до Самотраки, просто ще отидем някъде другаде. Поне не загубихме парите си. Чакаме към този момент четвърти ден и спим на пристанището. Аз съм с малко бебе и се наложи да си запазим хотел и тук. Блокирани сме от неделя. Много сме разочаровани и доста ядосани. Не е обикновено да оставиш един остров без връзка със света.
Около 1500 туристи, включително и доста българи, останах с дни блокирани на Самотраки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР