Започна текущ ремонт на 87 км от първокласния път Благоевград

...
Започна текущ ремонт на 87 км от първокласния път Благоевград
Коментари Харесай

Започна ремонт на 87 км от пътя Благоевград - Кулата

Започна настоящ ремонт на 87 км от първокласния път Благоевград - Кулата на територията на област Благоевград, оповестиха от организация " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Това е един от най-натоварените сектори в посока гръцката граница с натоварен трафик.

Ремонтът ще бъде осъществен от ДЗЗД " Пътно поддържане област Благоевград 2018 ", в което влизат " Грома Холд " ЕООД, " Водно строителство-Благоевград " АД и " БКС " ЕООД. Обединението има подписан контракт за настоящ ремонт и поддържане на републиканските пътища за област Благоевград подписан на 14 юни 2019 година

Една от компаниите в обединяването - " " има подписан контракти за построяването на автомагистрала " Хемус ", като снабдител на техника и материали, и е получила предплатено 56 млн. лева за лот 5, чието строителство към момента не е почнало.

Пътната организация не оповестява настоящият ремонт на 87 км от пътя Благоевград - Кулата какъв брой ще коства на страната. Посочено е, че изпълнителят ще направи местни поправки на пътната настилка, разчистване на крайпътната растителност за обезпечаване на видимост, попълване на банкети, разчистване на водостоци и регули и други

Планирано е ремонтът да завърши в края на юни тази година.

На обекта се работи на поетапно, на сектори с дължина към 2 километра.

Движението в правата с ремонтни действия се реализира в лентата, в която не се работи, и се контролира с пътни знаци и от чиновници на място.

Агенция " Пътна инфраструктура " се извинява на водачите за породеното стеснение при пътуването, само че ремонтните работи са наложителни, с цел да се обезпечи безвредното прекосяване по правата от първокласния път.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР