Започна сватбата на британския принц Хари и американската актриса Меган

...
Започна сватбата на британския принц Хари и американската актриса Меган
Коментари Харесай

На живо: Започна сватбата на годината

Започна сватбата на английския принц Хари и американската актриса Меган Маркъл . Двамата се вричат във честност в параклиса " Сейнт Джордж " на замъка Уиндзор . Американската актриса влезе в параклиса, облечена в семпла бяла рокля на " Живанши ". Появата й в храма бе съпроводена от кабнанен звън. Принц Хари дойде за церемонията в компанията на брат си принц Уилям, който е негов кум. Минути преди 14 часа, когато стартира церемонията, за венчавката дойде английската кралица Елизабет Втора, съпроводена от брачна половинка си принц Филип, а преди тях престолонаследникът принц Чарлз със брачната половинка си Камила. По традиция монархът е последният посетител на церемонията, преди в параклиса да влезе булката. 

 
Принц Уилям е кум на брат си Хари, а Меган Маркъл избра да няма кума. На сватбата има 10 дребни шафери, измежду които племенниците на принц Хари – принц Джордж и принцеса Шарлот . Бащата на принц Хари - принц Чарлз, съпроводи булката до олтара, защото нейният татко не участва на сватбата. Томас Маркъл е претърпял неотдавна сърдечна интервенция.
 Малките шаферчета Guliver/Getty Images

Принц Хари и Меган Маркъл се оженят, спазвайки традициите на Англиканската черква . Размяната на клетви се прави от архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби, а самата брачна гала се ръководена от свещеник Дейвид Конър , настоятел на храма в Уиндзор. Меган ще произнесе имената на бъдещия си брачен партньор - Хенри Чарлз Албърт Дейвид. Принц Хари и Меган ще си кажат " Да " и архиепископ Уелби ще ги разгласи за законни брачен партньор и брачна половинка .

Церемонията продължава един час и ще включва църковни песни и четения на Библията . Известната английска госпел певица Карен Гибсън и хорът и ще изпълнят соул класиката " Stand by Me " на церемонията. Ще свири също челистът Шеку Кане-Мейсън. В програмата е и уелското сопрано Елин Манахан Томас.-->
 Кралица Елизабет Втора и принц Филип Guliver/Getty Images


На сватбата са поканени 600 души
, 2640 души имат опцията да следят идването на булката и младоженеца в Уиндзор. Изчислява се, че 100 000 души са се събрали по улиците, с цел да видят кралската двойка. Американската телевизионна водеща Опра Уинфри, футболната звезда Д ейвид Бекъм и брачната половинка му Виктория , артистът Джордж Клуни и брачната половинка му Амал бяха измежду първите звезди, пристигнали в Уиндзорския палат за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл, оповестиха международните осведомителни организации. Джордж Клуни и брачната половинка му незабавно се откроиха измежду пристигналите. Амал Клуни носи рокля в цвят горчица и шапка. Малко след тях дойдоха Дейвид и Виктория Бекъм, която е в елегантна дълга черна рокля.
 Много звезди са измежду гостите на кралската женитба в Уиндзор Guliver/Getty Images

Опра Уинфри придава холивудска екстравагантност с тъмни очила и розов тоалет. За тържеството дойдоха също сестрата на херцогиня Катрин - Пипа и чичото на принц Хари Чарлз Спенсър. Сред гостите е и звездата на тениса Серина Уилямс.

Малко след сватбената гала двамата ще се появят за първи път обществено като брачен партньор и брачна половинка и ще преминат в върволица с карета по близо 3-километров сектор в града.

 
celebrations continue in Windsor town as the Band of The Irish Guards play for the crowds
— The Royal Family (@RoyalFamily)  

От двореца Кенсингстън споделиха, че принц Хари и годеницата му се надяват този миг да остане незабравим за всички, които са се събрали в Уиндзор, с цел да усетят атмосферата на този специфичен ден.
If you're in the UK you can watch the live on all the major TV channels including and

You can also watch it live on YouTube around the world:
— The Royal Family (@RoyalFamily)

 
Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл онлайн можете да гледате в формалните канали на английското кралско семейство:

Фейсбук - The British Monarchy Фейсбук page
Twitter - @RoyalFamily, @KensingtonRoyal, @ClarenceHouse 
Instagram - @TheRoyalFamily, @KensingtonRoyal, @ClarenceHouse 
Youtube - The Royal Channel 

 
Принц Хари , който е шести подред в наследяването на престола, и Меган Маркъл - звездата от телевизионния сериал " Костюмари ", оповестиха годежа си през ноември 2017 година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР