Започна строителството на тунел Железница“ от автомагистрала Струма“, както и

...
Започна строителството на тунел Железница“ от автомагистрала Струма“, както и
Коментари Харесай

Започна строежът на тунела от магистрала Струма - най-дългият в България

Започна строителството на тунел „ Железница “ от автомагистрала „ Струма “, както и на пътните сектори директно преди и след него. Съоръжението ще е с дължина към 2 км и ще бъде най-дългият пътен тунел, изграждан до момента у нас. Тунелът в действителност е последната и най-проблемна права от автомагистралата, защото се предвиждаше да минава през Кресненското дефиле, което срещна острата опозиция на природозащитни организации. 

Проектно, осъществяването на оборудването е обособено в три елементи - тунела, пътя преди и след него, с цел да може на обекта да се работи по едно и също време и да приключи в периода на Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 година, оповестяват от Агенция Пътна инфраструктура.

Тунелът ще бъде с две обособени тръби за придвижване, всяка от които с дължина към 2 км. Съоръжението ще бъде оборудвано с всички нужни системи за енергоефективно осветяване, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, умна система за ръководство на трафика, спешни SOS кабини, електронна система за надзор на достъпа и т. н.
4.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР