Започна срещата на президентите на САЩ и Русия - Доналд

...
Започна срещата на президентите на САЩ и Русия - Доналд
Коментари Харесай

Започна срещата Путин-Тръмп

Започна срещата на президентите на Съединени американски щати и Русия - Доналд Тръмп и Владимир Путин във финландската столица Хелзинки, предадоха интернационалните организации

Путин дойде напряко от летището в президентския замък в центъра на града където беше посрещнат от финландския президент Саули Нинистьо и брачната половинка му Йени Хаукио, показва ТАСС. Той е придружаван от външния министър Сергей Лавров и помощника си Юрий Ушаков.

 Тръмп, който е в Хелзинки от през вчерашния ден, потегли от хотел " Хилтън Каластаянторпа " и се насочи към президентския замък за срещата с Путин. Американският президент трябваше да тръгне от хотела в 12,40 ч. локално време, само че поради по-късното идване на съветския президент във финландската столица това стана чак в 13,37 ч.   Тръмп пристигна на мястото на срещата с към 20 минути след Путин. Американският президент, придружаван от брачната половинка си Мелания, беше посрещнат на входа  на президентския замък от Нинистьо.

 Тръмп е придружаван от съветника си по националната сигурност Джон Болтън, държавния секретар Майк Помпейо и говорителката на Белия дом Сара Сандърс. Разговорите откри Путин с предлагането двамата с американския си сътрудник да обсъдят всички мъчителни тематики и въпроси. Руският държавен глава означи, че с Тръмп са разговаряли неведнъж по телефона и са се виждали на разнообразни интернационалните събития, " само че, несъмнено, додде време да поговорим обширно за нашите двустранни връзки и по разнообразни мъчителни тематики от света - те са задоволително доста. ", цитира ТАСС резюмето на Путин при започване на срещата.

Тръмп от своя страна означи, че има намерение да разиска целия набор от тематики: " от търговията до военните въпроси, ракетите и нуклеарните въпроси, до връзките с Китай. " Очаквам нашата персонална сказка, която ще стартира в този момент. После ще пристъпим към разисквания с нашите екипи. Имаме доста въпроси, уповавам се да намерим техните отговори ", съобщи американският президент, представен от РИА Новости

Разговорите на двамата първи мъже се организират на фона на няколко протестни акции в Хелзинки, съобщи Българска телеграфна агенция. В парк, покрай президентския замък, където ще беседват двамата водачи, младежкото крило на финландската Национална съдружна партия, влизаща в държавното управление, стачкува против комерсиалната политика на Тръмп. Младите хора приканват американския президент да преразгледа решението си за въвеждане на мита върху вноса на стомана и алуминий. " Направи по този начин, че Америка още веднъж да търгува ", написа на един от плакатите.

Друга акция против Тръмп по самодейност на правозащитната организация " Амнести интернешънъл " се организира на площада при централната гара. Там бе разпрострат транспарант, на който написа: " Направи човешките права още веднъж велики ". Членове на Грийнпийс пък спуснаха 64-метров афиш от камбанарията на една от църквите във финландската столица, на който пишеше: " Стопляй сърцата ни, а не нашата планета ".
Заявените за през днешния ден митинги в Хелзинки са 13.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР