Започна срещата на премиера Бойко Борисов с президента на Египет

...
Започна срещата на премиера Бойко Борисов с президента на Египет
Коментари Харесай

Започна срещата на Борисов с президента на Египет

Започна срещата на премиера Бойко Борисов с президента на Египет Абдел Фатах Ал Сиси.
Очаква се главен акцент на диалога сред двамата да бъдат доставките на природен газ. Борисов и военачалник Сиси рапочнаха диалог по тематиката в Ню Йорк по време на сесията на Организация на обединените нации в края на септември.Тогава министър председателят ни акцентира, че България гледа на Египет като евентуален снабдител на природен газ. „ Имаме интерес да се включим в газовия план сред Египет, Гърция и Кипър “, заяви Борисов.



Борисов евентуално ще сложи и въпроса за прекъсването на потоците мигранти от Северна Африка към Европа. Последната концепция на Европейски Съюз е да бъдат построени приемателните центрове за мигранти на територията на Северноафриканските страни.

От 18 година български министър председател не е бил на посещаване в Египет.

По данни на Министерството на стопанската система стокообменът през последните две, три години утвърждава Египет като един от огромните търговски сътрудници на България в региона на Близкия изток и на целия Африкански континент. България поставя поредни старания за в допълнение стимулиране на съдействието. В интервала 2007 година до 2016 година стокообменът е в непрекъснат напредък, достигайки в края на 2016 година – 707.4 млн. щ.д. До края на 2015 година комерсиалното салдо е позитивно за България. Като през 2017 година стокообменът доближава 1036 млн. щ.д.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР