Започна срещата на народни представители от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС,

...
Започна срещата на народни представители от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС,
Коментари Харесай

Срещата в НС без живо излъчване. Синдикатите влязоха без оптимизъм, а медиите чакат отвън

Започна срещата на народни представители от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи с представители на протестиращите миньори. Тя се организира в постройката на Народното събрание. Първоначално на нея не бяха позволени публицисти, само че по-късно медиите бяха позволени да изчакат вътре решенията след диалозите. 

Не съумяха да влязат и всички искащи да участват на диалозите. Няма и от кое място да се разбере информация за това какво се приказва в в зала 134 в постройката на Народното събрание, тъй като липсва живо лъчение. 

Единствено тон се чува от профила във фейсбук на депутата на Политическа партия Искрен Митев. От него се чу единствено по какъв начин Денков благодари на протестиращите, че са се отзовали на срещата, тъй като не било " хубаво да се водят диалози през мантинелата ". 

Бойко Борисов, Кирил Петков и Делян Пеевски водят персонално диалозите с протестиращите, написа „ Фокус “.  Присъстват още министър председателят Николай Денков, министърът на енергетиката, на районното развиване и благоустройството и министърът на стопанската система и промишлеността.

Синдикатите не влязоха с оптимизъм на диалозите в Народното събрание. Това стана ясно от думите на водача на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов преди срещата.

„ Ще забележим какво ще ни предложат, само че няма оптимизъм в нашите редици. Думичката е съмнение и то не е съмнение, което в този момент се е случило, то е съмнение, което тече най-малко от 2017 година насам. и в него няма никой почтен “, разяснява той.

„ Ако тези хора имат ум в главата си, ще постъпят по различен метод. Ако тези хора имат ум в главата си, ще постъпят по този начин, както повелява българският народен интерес, а той е да имаме ток изобщо, тъй като тематиката дали хората ще изгубят работните си места не е най-важната, най-важната тематика е България да продължи да има ток “, сподели още Манолов.

Иван Вълев, ръководител на КТ „ Подкрепа ” в рудник „ Трояново – Север “, разяснява, че миньорите и енергетиците само ще повярват, когато политиците се обединят с ръководещи за ползите на народа. „ Отказваме да водим диалози на мрачно, в случай че не позволен медиите и ние няма да влезем “, акцентира той. 

„ Мисля, че безусловно всички условия могат да бъдат изпълнени. Ние сме много рационални и много премислени са настояванията, тъй че считаме, че могат да бъдат признати, без да се случва грамаден компромис ”, съобщи изпълнителният шеф на Топлоелектрическа централа " Бобов дол " Любомир Спасов пред публицисти преди срещата в Народното събрание.

Попитан за това дали настояванията на енергетиците опонират на уговорките, поети към страната по Плана за възобновяване и резистентност в частта за енергетиката и декрабонизацията, той отговори по този начин: „ Не знам дали опонира на европейските условия, само че опонира на хубавичко логичност в България сега, тъй като с изключение на тези централи и АЕЦ-а други базови мощности нямаме. Това значи, че в случай че спрем в този момент, от 2030 година стопираме да гледаме телевизия ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР