Започна срещата на народни представители от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС,

...
Започна срещата на народни представители от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС,
Коментари Харесай

Срещата в НС без живо излъчване. Синдикатите влязоха без оптимизъм, а медиите чакат отвън

Започна срещата на народни представители от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи с представители на протестиращите миньори. Тя се организира в постройката на Народното събрание. Първоначално на нея не бяха позволени публицисти, само че по-късно медиите бяха позволени да изчакат вътре решенията след диалозите.

Не съумяха да влязат и всички искащи да участват на диалозите. Няма и от кое място да се разбере информация за това какво се приказва в в зала 134 в постройката на Народното събрание, тъй като липсва живо лъчение.

Бойко Борисов, Кирил Петков и Делян Пеевски водят персонално диалозите с протестиращите, написа „ Фокус “.  Присъстват още министър председателят Николай Денков, министърът на енергетиката, на районното развиване и благоустройството и министърът на стопанската система и промишлеността.

Синдикатите не влязоха с оптимизъм на диалозите в Народното събрание. Това стана ясно от думите на водача на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов преди срещата.

„ Ще забележим какво ще ни предложат, само че няма оптимизъм в нашите редици. Думичката е съмнение и то не е съмнение, което в този момент се е случило, то е съмнение, което тече най-малко от 2017 година насам. и в него няма никой почтен “, разяснява той.

„ Ако тези хора имат ум в главата си, ще постъпят по различен метод. Ако тези хора имат ум в главата си, ще постъпят по този начин, както повелява българският народен интерес, а той е да имаме ток изобщо, тъй като тематиката дали хората ще изгубят работните си места не е най-важната, най-важната тематика е България да продължи да има ток “, сподели още Манолов.

Иван Вълев, ръководител на КТ „ Подкрепа ” в рудник „ Трояново – Север “, разяснява, че миньорите и енергетиците само ще повярват, когато политиците се обединят с ръководещи за ползите на народа. „ Отказваме да водим диалози на мрачно, в случай че не позволен медиите и ние няма да влезем “, акцентира той.

„ Мисля, че безусловно всички условия могат да бъдат изпълнени. Ние сме много рационални и много премислени са настояванията, тъй че считаме, че могат да бъдат признати, без да се случва грамаден компромис ”, съобщи изпълнителният шеф на Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ Любомир Спасов пред публицисти преди срещата в Народното събрание.

Попитан за това дали настояванията на енергетиците опонират на уговорките, поети към страната по Плана за възобновяване и резистентност в частта за енергетиката и декрабонизацията, той отговори по този начин: „ Не знам дали опонира на европейските условия, само че опонира на хубавичко логичност в България сега, тъй като с изключение на тези централи и АЕЦ-а други базови мощности нямаме. Това значи, че в случай че спрем в този момент, от 2030 година стопираме да гледаме телевизия ”.

tribune.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР