Започна срещата на министър-председателя Бойко Борисов с представители на превозваческия

...
Започна срещата на министър-председателя Бойко Борисов с представители на превозваческия
Коментари Харесай

Започна срещата на Борисов с представители на превозваческия бранш

Започна срещата на министър-председателя Бойко Борисов с представители на превозваческия отрасъл. На нея се разисква тематиката за обсега на пътищата, за които ще се заплаща тол такса, както и за размера на цените.

Очаква се по време на срещата да стане ясно дали ще бъде отсрочено стартирането на тол системата, както и да бъдат конкретизирани обсегът на пътищата и размерът на таксите. Исканията на превозвачите на пасажери, товари и горива, както и спедиторските компании са за по-ниски такси и най-малко 6 месеца тестов интервал на системата за доказване на успеваемостта ѝ. От сектора предвиждат повишаване на артикули и храни, в случай че се запазят препоръчаните от районното министерство ставки за тол таксите.


Те желаят и тол таксата да се заплаща единствено за прекосяване по първокласните пътища и по автомагистралите. В сряда зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков изрази увереност, че по време на срещата ще бъде реализирано единодушие по основните въпроси, защото министерството и браншът са сближили позиции.

Той уточни, че главното очакване на Министерство на регионалното развитие е да се основат нужните условия за работа на транспортния отрасъл, само че и да не се лишава пътният бранш от належащо финансиране. Нанков посочи, че от обсега на тол системата ще отпаднат третокласните пътища, каквото е едно от настояванията на сектора. Освен това се чака да бъде задоволено и настояването системата да стартира действително да действа след приключването на 6- месечния интервал. А по отношение на цените на тол таксите зам.-регионалният министър посочи, че ще бъде изработен компромис, който ще е някъде по средата на настояванията на двете страни. От думите на Нанков стана ясно, че може да бъдат направени и други отстъпки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР