Започна срещата на министър-председателя Бойко Борисов с генералния секретар на

...
Започна срещата на министър-председателя Бойко Борисов с генералния секретар на
Коментари Харесай

Започна срещата на Борисов с генералния секретар на НАТО в Брюксел

Започна срещата на министър-председателя Бойко Борисов с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Брюксел. В началото на диалога министър председателят Борисов акцентира, че единството на НАТО и силата на връзката сред Европа и Северна Америка са основни, с цел да се оправим с провокациите и заканите за сигурността.

Според българския министър-председател 70 години след основаването на Северноатлантическия Алианс, организацията се е потвърдила като най-успешния съюз в историята. „ Различията в НАТО не ни тормозят, тъй като това е обикновено за съюз от демократични страни. Това обогатява в допълнение организацията “, уточни още Бойко Борисов пред Столтенберг.

Министър-председателят Борисов съобщи, че България остава мощно зает и виновен съдружник. „ Изпълняваме уговорката за повишение на вложенията в защитата. Тази година отделяме над 3% от Брутният вътрешен продукт за защита. Бюджетът за бранша през 2020 година още веднъж ще бъде висок “, означи министър председателят Бойко Борисов.

В хода на срещата беше подчертана значимостта и на съдействието сред Северноатлантическия Алианс и Европейски Съюз. „ НАТО е основата на груповата защита в Европа. Засилването на отбранителния капацитет на Европа не може да става в конкуренция с НАТО “, добави още българският министър председател.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР