Започна среща между вицепремиера Томислав Дончев, ген. Мутафчийски и представителите

...
Започна среща между вицепремиера Томислав Дончев, ген. Мутафчийски и представителите
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски и Томислав Дончев на среща с патриарх Неофит за коронавируса


Започна среща сред вицепремиера Томислав Дончев, ген. Мутафчийски и представителите на Светия Синод. Най-вероятната тематика е приближаващите празници Цветница и Великден и разпространяването на ковид.

За тази намира се заприказва преди повече от седмица по отношение на многочислените питания към щаба за какво не се затварят църквите.

През това време митрополитите и патриархът изпратиха послания към миряните - да не вървят в този интервал, да се молят у дома, да викат свещеници у дома, в случай че е належащо, храмовете да се дезинфекциарат, а миряните, които въпреки всичко са отишли в храмовете да съблюдават нужното разстояние един от различен. Литургиите към този момент се предават онлайн на страницата на Патриаршията във фейсбук.

Послания за затваряне на църквите по този начин или другояче не се получи, защото съгласно нашите свещеници църквите са единственият кей за доста хора, в които могат да получат помощ и разтуха като с помолят.

Такова е и мнението на премиера Борисов. Той сподели, че като набожен човек не може да каже на Синода църквите да бъдат затворени, а в случай че щабът изиска това, той няма да се съобрази.

Ситуацията се усложнява, защото след 20 дни е Великден, а тогава съгласно щабът ще има пик от болни от ковид, а събирането на доста хора в храмовете ще докара до увеличение на броя на заболелите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР