Започна специализирана полицейска акция срещу шофирането след употреба на алкохол

...
Започна специализирана полицейска акция срещу шофирането след употреба на алкохол
Коментари Харесай

Пътната полицията започна акция за каране след употреба на алкохол и наркотици

Започна профилирана полицейска акция против шофирането след приложимост на алкохол и наркотични субстанции, която ще продължи до 15 декември, заяви пресцентърът на Министерство на вътрешните работи. Тя е по линия на Европейската мрежа на службите на " Пътна полиция " (TISPOL). Според статистиката, една от трите съществени аргументи за пораждане на тежки произшествия по пътищата на Европа с огромен брой жертви е тъкмо ръководството на моторно транспортно средство след приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции.

По време на инспекциите пътните служители на реда ще наблюдават и за годна наложителна застраховка " Гражданска отговорност " на автомобилистите, невръчени електронни фишове, както и за неплатени санкции.

Това е втората такава интервенция за годината. Предишна се организира през юни и при бяха открити 260 водачи, използвали алкохол и наркотични субстанции, сочат данните на Министерство на вътрешните работи.

От полицията оповестиха още, че на вчерашния студентски празник са станали 15 тежки произшествия с водачи, които са използвали алкохол. Няма данни за произшествия поради наркотични субстанции.

В взаимозависимост от количеството алкохол в кръвта, глобите за водачите са разнообразни, напомнят от Министерство на вътрешните работи. При открити от 0.5 промила до 1.2 става въпрос за прекъсване на автомобила от придвижване и дерегистрирането му, както и санкция от 500 до 1000 лв. и отнемане на лидера от правоуправление от 6 месеца до 1 година. При централизация над 1.2 промила към този момент става въпрос за закононарушение, обвързвано с превоза и според от тежестта на нарушаването може да се стигне до отнемане на независимост от 5 години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР