Започна съгласуване с екоминистерствотоСъоръжението ще бъде с дължина 4 или

...
Започна съгласуване с екоминистерствотоСъоръжението ще бъде с дължина 4 или
Коментари Харесай

Три варианта за тунела под „Петрохан“

Започна координиране с екоминистерството
Съоръжението ще бъде с дължина 4 или 7 км и ще разрешава скорост 80-90 км/ч

Ще има по две ленти в посока

Има три разновидността за създаване на тунел под “Петрохан”. Два от тях плануват тунелът да е дълъг близо 4 км. а третият - съвсем 7 км. Агенция “Пътна инфраструктура” към този момент е започ­нала координиране с Министерството на околната среда за строителството на пътното направление София - Монтана с тунел под “Петрохан”. Това излиза наяве от писмен отговор на към този момент някогашния министър на районното развиване Петя Аврамова на парламентарен въпрос.

След правенето на оценка за въздействието върху околната среда (ОВОС) и влизането в действие на решение по Оценка на въздействието върху околната среда, което утвърждава капиталовото желание, ще се премине към разработване на обстоен организационен проект, планиране и строителство, разяснява Аврамова. Тя показва, че прединвестиционното изследване обрисува три вероятни разновидността на прекосяване на трасето. В по-голямата си част те следват трасето на съществуващия път София - Петрохан - Берковица - Монтана - Лом.

Изключение са обходът на Костинброд, който ще бъде нов, обходът на с. Бучин проход и последващото прекосяване на прохода “Петрохан”. След с. Гинци са създадени разновидности за тунелно прекосяване на останалата част от прохода. Единият от разновидностите планува тунел с дължина малко над 4 км с денивелация 145 м, вторият - тунел с дължина още веднъж от малко над 4 км и денивелация от 181 м, а третият - тунел с дължина съвсем 7 км и денивелация от 239 м.

Най-дългото трасе разрешава планова скорост 80-90 км/ч и реализиране на габарит Г-20, т. е. скоростен път с две платна с по две ленти за придвижване, до момента в който останалите разновидности разрешават скорост от 60-80 км/ч. Най-дългото трасе е и най-щадящо към околната среда, показва Аврамова. То е утвърдено на експертен технико-икономически съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” и е подадено за координиране към екоминистерството.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР