Започна съдебното заседание на Окръжен съд-Пазарджик по искането на прокуратурата

...
Започна съдебното заседание на Окръжен съд-Пазарджик по искането на прокуратурата
Коментари Харесай

Убийството във Виноградец: Лазар Влайков звънял 15 пъти на жена си във фаталната нощ

Започна правосъдното съвещание на Окръжен съд-Пазарджик по настояването на прокуратурата за изменение на мярката за неотклонение на някогашния ръководител на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, с чийто револвер 6-годишно дете несъзнателно умъртви 47-годишен притежател на заведение в село Виноградец.

Окръжният прокурор Васил Малинов показа пред правосъдния състав отпред със арбитър Ивета Парпулова нови доказателства към убийството в село Виноградец. Той показа в правосъдна зала резултатите от три експертизи – две химични и една съдебно-медицинска експертизи.

Според химичната експертиза и натривките по ръцете на 6-годишното дете, Лазар Влайков и Наско Тонкев излиза наяве, че по ръката на детето и левия ръкав на Влайков има едни и същи по състав микрочастици. Прокуратурата обърна внимание и на резултата от съдебно-медицинската експертиза, съгласно която раневият канал е изпод нагоре. Това е допустимо при положение, че подредбата, в която са седели на празненството е следната: Лазар – Тонкев – Юри.  За такава класификация приказват множеството очевидци.

Прокурор Малинов показа и разпечатка от мобилния телефон на Влайков, откъдето се вижда, че в нощта на убийството Влайков е звънял над 15 пъти на брачната половинка си. В показанията си очевидци са показали, че тя е била там. Обвинението счита предвид на събраните доказателства, че Лазар Влайков е дал револвера на детето и изиска налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „ задържане под стража “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР