Започна събирането на творбите за IX национален конкурс за поезия

...
Започна събирането на творбите за IX национален конкурс за поезия
Коментари Харесай

Дават 600 лева награда за конкурса Добромир Тонев

Започна събирането на творбите за IX народен конкурс за лирика „ Добромир Тонев ”. Както постоянно той е неизвестен, а тематиката е свободна. Може да се взе участие с от едно до три стихотворения. Единственото условие е творбите да не са били оповестени в печатни или онлайн издания и да не се взели участие в други състезания. Те може да бъдат изпращани до 16 септември до Дирекция „ Култура и културно завещание ” на адреса на Община Пловдив.

Изискването е да са в огромен пощенски плик, да са неподписани и да са в три екземпляра. В по-малък ненадписан и запечатан плик би трябвало да са персоналните данни на участника, както и координати с връзка. Представените произведения, както и данните от дребния плик наложително би трябвало да са написани на компютър.

От няколко години първа премия е 600 лв. и грамота. 400 лева и 200 лева получават вторият и третият. Дава се и премия от 200 лева за стихотворец студент от декана на Пловдивския университет. Радио Пловдив дава специфична премия от 300 лв.. Имената на спечелилите ще бъдат оповестени на 12 октомври в Културен център „ Тракарт ”.

Миналата година победителка в състезанието стана младата Варвара Василева от добричкото село Лясково. Втори бе Христо Мухтанов от Лясковец, а трета - столичанката Виолета Кунева.

Емблематичният пловдивски стихотворец Добромир Тонев сътвори знаковите стихосбирки -„ Арго ”, „ Свиждане със светлината ” и „ Нежна машина ”. Поезията му е превеждана на 7 езика. Почина на 24 март 2001 година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР