Започна събарянето на стената, която рухна и уби 57-годишен хасковлия

...
Започна събарянето на стената, която рухна и уби 57-годишен хасковлия
Коментари Харесай

Събарят стената-убиец в Хасково

Започна събарянето на стената, която рухна и умъртви 57-годишен хасковлия преди близо седмица в Хасково през днешния ден. Миналият петък остаряла стена на бивше военно отделение падна и затрупа Манол Михайлов.

Разрушаването се прави от военното министерство, защото стената е тяхна благосъстоятелност. Още през 2011 година е открито саморазрушаване на част от постройката, оповестяват от министерството. От община Хасково са изпращали няколко писма до притежателя да вземе ограничения.  

През февруари 2019 година чиновници от районната конструкция на Главна дирекция „ Инфраструктура на защитата “ в Пловдив са създали констативен протокол, въз основа на който министърът на защитата на 15 март т.г. е издал заповед за назначение на комисия за осъществяване на оглед за освидетелстване на сградния фонд в региона.

В заповедта е указан двумесечен период, в който би трябвало да се показа протокол за предприемане на следващи дейности. На 12 април е била подадена една оферта от компания, която е поискала да събори стената.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР