Започна събаряне на незаконни къщи в ромската Шекер махала в

...
Започна събаряне на незаконни къщи в ромската Шекер махала в
Коментари Харесай

Бунт на роми при събарянето на незаконни къщи в Шекер махала в Пловдив

Започна срутване на противозаконни къщи в ромската Шекер махала в Пловдив. Районната администрация е издала предписанията за премахването на постройките преди време, само че към акцията се пристъпи едвам откакто се изчакаха решенията на всички правосъдни инстанции. Някои от делата се точат с години.

Пловдив

Виждайки тази заран багерите, към стотина поданици на махалата направиха опит да се опълчват. Това наложи към служителите на реда от Трето районно ръководство и жандармерията да се причислят и специфичните елементи.

Хората бяха изолирани от едната страна на улицата, с цел да не пречат на тежката техника, а и с цел да се подсигурява тяхната сигурност.

Десет от къщите бяха отстранени пред погледа на жителите им.
Ральо Ралев – кмет на регион „ Северен “ в Пловдив: Това е северния обходен колектор, тук поради тези солидни постройки той е пропаднал и не извършва своята функционалност.
Собствениците ще получат изпълнителни листове с разноските, които би трябвало да платят. Преди днешната акция всеки един от тях е получил покана самичък да отстрани противозаконната си къща.

Разчистването на терена ще продължи и на следващия ден. Предстои събарянето на още 11 постройки на същата улица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР