Започна ремонтът на площад “България пред Националният дворец на културата.

...
Започна ремонтът на площад “България пред Националният дворец на културата.
Коментари Харесай

Започна ремонтът на площад “България”

Започна ремонтът на площад “България ” пред Националният замък на културата. Реконструкцията на региона ще е на обща стойност 5 милиона лв., като в тази сума влиза подмяната на настилките, слагането на хидроизолация и ремонта на отделени детайли от подлезите, написа бТВ.

Пространството с повърхност 12 декара не е реновирано от 15 години. Във връзка с подготовката на НДК за председателството на Европейски Съюз в България, ще бъдат сложени нови осветителни стълбове и в допълнение залесяване, разясниха от Столична община. Заместник- кметът по околната среда Йоана Христова съобщи, че неудобства за столичани няма да се основат.



“Оградите се слагат по метод, по който да се обезпечи прекосяването на жителите. Разбира се ще има нужда част от входовете на НДК да бъдат затворени ”, разяснява тя. Софиянци обаче са на друго мнение. Повечето от тях са скептично настроени към ремонта и считат, че резултат от него няма да има.

“Всяко лято е това, смениха плочките от другата страна и пролетта, когато имаше доста дъждове, отново джапахме в локвите около фонтана. Само се наливат пари и нищо не се прави ” разяснява възмутена гражданка. Работата по плана ще продължи 145 дни, а за него ще са виновни близо 120 служащи. От столична община дадоха обещание, че са подготвили още изненади и се надяват до председателството на Европейски Съюз това място да представително за България и да радва още дълги години нейните поданици.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР