Започна ремонтът на ГКПП Златарево със Северна Македония, където преди

...
Започна ремонтът на ГКПП Златарево със Северна Македония, където преди
Коментари Харесай

Ремонтират граничните ни пунктове със Северна Македония

Започна ремонтът на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Златарево " със Северна Македония, където преди няколко месеца след пожар изгоря една от главните здания на пункта. Пожарът беше породен от късо съединяване. Вече са разчистени изгорелите остатъци от остарялата постройка и са инсталирани нови кабини за чиновниците на Агенция „ Митници ". Предвидената стойност на цялостния ремонт е над 19 млн. лева

Преди началото на зимата следва новите кабини да бъдат оборудвани. А след главния ремонт на пункта трафикът доста ще се облекчи и ще бъде построена нова постройка за потребностите на „ Гранична полиция ".
Вяра Генова, Агенция „ Митници ": Митническият надзор ще бъде проведен на една линия, т.е. ще се форсира обработката.
В момента на пункта работят по две трасета на вход и излаз от страната ни. След ремонтът ще бъде обособено и трето трасе, по което ще минават тежкотоварните коли.

Предстои да бъде ремонтиран и граничен пункт „ Станке Лисичково " при село Логодаж. Идеята е и там да се усили пропускливостта на пункта и да се понижи времето за инспекция на пътуващите. Ще бъдат построени и спомагателни кантари за тежкотоварните коли.

Вяра Генова, Агенция „ Митници ": Там граничната зона е много дълга и ще можем да изградим още едно платно, в което ще може да изчакват, в случай че е належащо товарните транспортни средства и да се случва елементарно разминаването.
Очаква се в най- скоро време да стартира и ремонтът на граничен пункт „ Кулата ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР