Започна регистрацията за участие във втората Европейска олимпиада по статистика

...
Започна регистрацията за участие във втората Европейска олимпиада по статистика
Коментари Харесай

Записват участници за Европейска олимпиада по статистика

Започна регистрацията за присъединяване във втората Европейска олимпиада по статистика за възпитаници, която ще се организира от октомври 2018 до май 2019 година, оповестяват от Териториалното статистическо бюро в Пазарджик.

Инициативата е ориентирана към повишение на статистическата просвета на младежите, към поощряване на тяхната ученолюбивост и интерес към статистиката и нейната роля в живота на обществото.

Началото беше сложено през октомври 2017 година, когато Евростат и 11 национални статистически института стартираха взаимно първата Европейска олимпиада по статистика за възпитаници. В нея участваха над 11 000 възпитаници на възраст от 14 до 18 години. Те трябваше да вземат решение статистически задания, да търсят данни, да изготвят статистически разбори.

Отличените в националните надпревари 180 възпитаници от 66 тима показаха своите страни в последния европейски кръг. От тях се изискваше да приготвят двеминутни видеоклипове по тематиката „ Защо формалната статистика е значима за нашето общество? “.

Общо 528 възпитаници от България, разпределени в 195 тима, взеха присъединяване в националния кръг на първата Европейска олимпиада по статистика. Шестте тима спечелили се състезаваха в европейския кръг и се показаха почтено.

Видеоклиповете на българските тимове, както и видеоклип с информация за олимпиадата, можете да гледате в YouTube канала на Национален статистически институт: https://m.youtube.com/user/bgnsi.

Съгласно регламента и тази година олимпиадата ще се организира в два кръга - народен и европейски, с две категории възпитаници от междинното обучение: възпитаници от Х - ХII клас и възпитаници от VIII - IX клас. Състезанието ще бъде отборно, като всеки тим ще се състои от един до трима възпитаници с преподавател наставник. На отличилите се тимове ще бъдат раздадени награди, а спечелилите в двете категории от националния кръг ще показват страната ни на европейския кръг.

Можете да се регистрирате за присъединяване и да намерите спомагателна информация на уеб страницата на ЕОС: https://www.nsi.bg/esc2019/.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР