Започна регистрацията на партиите и коалициите за участие на изборите

...
Започна регистрацията на партиите и коалициите за участие на изборите
Коментари Харесай

Започна регистрацията на партии и коалиции в ЦИК, ДБ изпревари Цветанов

Започна регистрацията на партиите и обединенията за присъединяване на изборите за народни представители, планувани за 4 април.

" Демократична България " (ДБ) първа се записва в ЦИК. Така обединението сред " Да, България " на Христо Иванов и ДСБ на Атанас Атанасов изпревари обичайно първият в регистрация за избори Цветан Цветанов.

От Демократична България чакаха на опашка преди Цветан Цветанов с новите " Републиканци за България ", които се записаха втори. Лидерите на двете обединения се поздравиха рано сутринта на входа на ЦИК, съобщи " 24 часа ".

По традиция Цветанов постоянно регистрираше ГЕРБ първа в ЦИК, като пред комисията нощуваха младежи от партията, с цел да пазят ред. Тази процедура измежду ръководещите обаче към този момент не се съблюдава с напускането на някогашния втори.

Регистрацията на партии и обединения в ЦИК е до 17 февруари. Всяка партия може да се яви независимо или в коалиция с други партии, а една партия може да бъде част единствено от една коалиция.

При подаването на документите се внася депозит от 2500 лв. по банкова сметка в Българска народна банка. В заявката за регистрация на партия се показва цялостното или съкратеното название съгласно правосъдната ѝ регистрация и се декларира наименованието, под което ще бъде отпечатана в бюлетината. За обединенията се показва цялостното или кратко название на обединението съгласно решението за образуването й. Представя се лист с имена, единният цивилен номер и саморъчен автограф на не по-малко от 2500 гласоподаватели, подкрепящи регистрацията на партии или коалиция. Всеки гласоподавател може да взе участие единствено в един лист.

Отказите за регистрация от ЦИК се апелират пред Върховния административен съд.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР