Започна разчистването на щетите, нанесени вследствие на обилните валежи в

...
Започна разчистването на щетите, нанесени вследствие на обилните валежи в
Коментари Харесай

Асеновград е в частично бедствено положение, започва разчистване след пороя

Започна разчистването на вредите, нанесени в резултат на изобилните превалявания в община Асеновград на 03.06.19 година Частично бедствено състояние е оповестено поради създалата се след поройните дъждове конюнктура и последствията върху инфраструктурата. В елементи от града има оголени подземни връзки, съществуване на огромни дупки на пътните и тротоарните пространства, струпване на трошляк, каменни парчета и дървесина, наводнени къщи, засилили се свлачища и рушащи се подпорни стени на коритото на река „ Тополовска ”.
Планът за деяние при тежки обстановки е въведен още на 04.06.19 година, само че от градската администрация оповестиха едвам през вчерашния ден следобяд. Бедственото състояние се отнася за 10 улици в Асеновград и двата квартала - " Горни Воден " и " Долни Воден ". Обхванато е и село Тополово, в което са нанесени съществени материални вреди. Наблюдава се непрекъснато и интензивността на свлачището под Наказателно-процесуален кодекс Асенова цитадела, като зоната също е включена в заповедта за изключителната обстановка. След осъществените огледи е открито, че в квартал " Долни Воден " пет от улиците са мъчно проходими. Две от тях са съвсем изцяло разрушени. Отнесена е пътната настилка и са насъбрани наноси. Едното от платната на улица " Свети Кирик " в квартал " Горни Воден " пък е пропаднало, а обръщалото към манастирския комплекс, ситуиран във високата част на региона, е затрупано от наноси и коренища.
В Асеновград за повсеместен ремонт ще чакат улиците " Рожен " и " Конушка ", като последната би трябвало да бъде построена на ново. Сумата, нужна за ремонта, ще е в размер на към 100 000 лв.. Временните ограничения за преодоляване на бедствието са свързани с почистване на улиците от наноси и инертни материали, слагане на обозначителни табели и знаци, забраняващи придвижването на тежкотоварни коли и рейсове по засегнатите улици, измежду които е пътят Асеновград – село Лясково - село Яврово - село Добралък. Бедственото състояние е въведено от 17:00 часа на 04.06.19 година и срокът на неговото деяние е седем дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР