Започна работата по изграждането и ремонта на нов център за

...
Започна работата по изграждането и ремонта на нов център за
Коментари Харесай

Новият център за комплексна грижа за хора с увреждания в Бургас вече се изгражда

Започна работата по построяването и ремонта на нов център за сложна грижа на лица с увреждания в Бургас. Той се намира в комплекс " Братя Миладинови ", блок 42.
Мащабният ремонт стартира с подсилване на част от постройката, където от години има потребност от реорганизация. Ремонтът ще помогне за укрепване на приземния етаж и на цялия блок.

Ще бъде осъществен ремонт и преустрояване на вътрешните пространства, с цел да се основат подобаващи условия за хората с увреждания, в това число и за тези с тежки увреждания, чието предвижване е лимитирано или не могат да се самообслужват. Всички нуждаещи се ще получават грижи, съобразени с самостоятелните им потребности . Центърът може да поеме 30 души, като за задачата са планувани дневни, полудневни и почасови услуги за рехабилитация. Срокът за тяхното престояване и обгрижване е 14 дни.

След реконструкцията ще бъде доставено и инсталирано съоръжение и обзавеждане, съобразени с условията на предлаганите услуги. Специализираното транспортно средство, приспособено за транспорт на хора с увреждания към този момент е закупено. В него могат да влизат умерено хора в инвалидни колички с цел да бъдат транспортирани от домовете им до Центъра за консултация и профилирана помощ.

Община Бургас построява новия център по плана " Развитие на нови интегрирани услуги в Център за сложна поддръжка на лица с увреждания на територията на община Бургас ". Той се извършва по Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " 2014-2020 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР