Започна работата по изграждане на наземен паркинг в района на

...
Започна работата по изграждане на наземен паркинг в района на
Коментари Харесай

Нов паркинг правят в кв. Хладилника

Започна работата по създаване на наземен паркинг в региона на улица „ Сребърна “ в квартал „ Хладилника “, оповестиха от пресцентъра на Столичната община.

Върху общинския терен на „ Пазари Изток “ ще бъдат обособени 25 паркоместа, две от които, предопределени за инвалидни коли. На място ще има и зарядна станция за електрически коли. Строителните действия се планува да приключат до края на декември. 

Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев ревизира на място началото на активността по създаване на паркинга и беседва с поданици на региона, които през лятото алармираха, че на същото място се планува строителство на 7-етажна постройка.

„ Благодаря на жителите, които ни сезираха. Веднага откакто се срещнах с казуса, приготвих отчет и с решение на общинския съвет успяхме да защитим терена. На това място няма да се строи 7- етажна постройка, а към този момент се обособява паркинг за живущите наоколо. Това е поредна стъпка, която вършим в решаването на казуса с паркирането в столичните квартали “, разяснява Георгиев.

Докладът с искане за анулация на решението, с което притежателят на терена „ Пазари Изток “ ЕАД получи правото да организира конкурс за основаване на право на градеж на жилищна постройка, беше импортиран от ръководителя на СОС и общински съветници от групата на ГЕРБ -СДС през септември.

На срещи с жителите от кв. „ Хладилника “ беше разисквано защо да се употребява общинският терен – за построяването на публичен паркинг или детска площадка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР