Започна работа по изграждане на фитнес на открито и площадка

...
Започна работа по изграждане на фитнес на открито и площадка
Коментари Харесай

Изграждат фитнес и площадка за домашни любимци до езерото в Дружба

Започна работа по създаване на фитнес навън и площадка за домашни любимци в парка с езерото в "Дружба ". Кметът на София Йорданка Фандъкова ревизира на място организацията на работа. Настоящата активност е част от първия стадий от реконструкцията на парк “Дружба”, която включва още създаване на детски площадки и амфитеатър до езерото, както и ремонт на алейната мрежа. Фитнесът навън ще бъде на терен пред църквата „ Св. Преподобни Наум Охридски “.

Кметът Фандъкова изиска от изпълнителя да сложи спомагателни осведомителни табели за обектите, които ще се извършват. Тя разпореди на районния кмет да включи в плана и обезпечаването на видео камери. Площадката за спорт и фитнес навън е 705 кв. м и е решена в пейзажен жанр, като са употребявани дъги в хармонично комбиниране. Подходите към площадката са от алеята откъм моста и от източната алея около брега. В непосредственост се планува възобновяване на озеленяването и слагане на нови пейки. Запазват се известните за мястото розариуми в парка.

С цел възстановяване на средата и основаване на приятна атмосфера за спорт и отдих прилежащото пространство е допълнено с иглолистни декоративни дървета от тип ела, кедър и бор, широколистни дървета от типа каталпа, ликвидамбър и декоративни шестили, както и цъфтящи шубраци от типа спирея, дрян и жив плет от лигуструм. Площадката за игра на кучета е ситуирана в североизточната част на парка и е разграничена на две – за дребни и едри породи. Двете площадки са оградени с мрежа, а в тях са ситуирани пейки и кошчета за боклуци.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР