Започна проверка по случай с починалата 43-годишна жена в Спешното

...
Започна проверка по случай с починалата 43-годишна жена в Спешното
Коментари Харесай

Започна проверка за смъртта на жена в болницата във Враца

Започна инспекция по случай с умрялата 43-годишна жена в Спешното във Враца. Тя се прави от Изпълнителна организация " Медицински контрол ", след предписание на здравния министър Асена Сербезова. Съдействие по случая ще окажат и екипи на Регионалната здравна ревизия. На този стадий попечители на детето остават неговите баба и дядо. Очаква се с него да стартира работа и психолог.

Николай живеел с Миглена и сина ѝ на фамилни начала. По думите му от няколко дни е имала простуда и се е лекувала у дома по предписанията на персоналния доктор. Но в неделя вечерта почнала да диша мъчно. От незабавна помощ отказали да изпратят кола за спешна помощ, като разбрали, че болната е от града и може да се движи. В незабавното стартира сагата с документите, с цел да бъде призната Миглена.

Всичко това траяло към 40 минути, които може да са били решаващи. Това занапред следва да бъде изяснено, както и повода за гибелта на дамата. 5-годишното дете няма да бъде настанено в обществени институции. Попечители стават бабата и дядото, защото Николай няма брак с майка му, само че той ще продължи да се грижи за него.

" Жената от протекция на детето сподели, че ще му се назначи психолог, че ще върви на психолог, ще го водим където би трябвало ", сподели Таня Иванова - сестра на умрялата.

Проверка по случая е почнала през днешния ден от Медицински контрол, взаимно с РЗИ.

" Ще стартира тази инспекция от това дали е имало повикване при незабавен център, дали са се отзовали. Грешката, която се вижда на този клип, от здравната сестра от регистратурата, която не е извикала незабавно медицинския екип, който е зад вратата в самото поделение ", разяснява доктор Орлин Димитров - шеф на РЗИ-Враца.

Тази вечер жителите на Враца излизат, с цел да изразят недоволството от здравната система и тъй като случилото се с 43-годишната жена не е единствен случай.

Протестът е от 18.00 часа пред постройката на Спешното във Враца.

По тематиката работи Мирослава Георгиева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР