Започна процесът срещу тримата българки граждани, които бяха арестувани край

...
Започна процесът срещу тримата българки граждани, които бяха арестувани край
Коментари Харесай

Страшно наказание иска съдът в Одрин за нашенци, помагали на гюленистите

Започна процесът против тримата българки жители, които бяха задържани край Одрин през ноември при опит да прекарат незаконно у нас гюленисти. Делото се гледа в Трети съд за тежки наказателни закононарушения в Одрин, оповестява Факти бг.
Прокуратурата в южната ни съседка желае наказване „ Лишаване от независимост “ за период от 18 години за 50-годишния Николай Касабов от Крумовград и кърджалийците Шабан Мурад (на 43 години) и Гюрсел Мустафа (на 50 години). Републиканският прокурор Абдулкерим Кардаш желае тримата български жители да понесат отговорност за трафик на хора и за поддръжка на терористична организация.

Обвинителят желае тежкото наказване поради връзки с организацията на посочения за кукловод на опита за прелом ислямски просветител Фетхуллах Гюлен. Нашенците се пробвали да прекарат шестима членове на „ Фето “. Те бяха задържани в региона на село Йеникадън., написа „ 24 Родопи “.

„ Аз съм земеделец. На месец спечелвам по 200-250 лв.. Нямам нищо общо с трафикантите. Моля да бъда освободен “, съобщи Касабов пред правосъдния състав.

„ В този ден пристигнах в Одрин на пазар с Гюрсел Мустафа. След като направихме покупки, той беседва с някого по телефона. Веднага по-късно при нас пристигнаха 5-6 индивида, само че не знам за какво. Закарахме ги с колата до региона на Капъкуле, където ги оставихме. Дойде жандармерията. Изплашихме се доста, започнахме да бягаме, само че ни задържаха “, твърди Шабан Мурад.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР