Започна процедурата за влизането в затвора на ГруевскиНаказателният съд в

...
Започна процедурата за влизането в затвора на ГруевскиНаказателният съд в
Коментари Харесай

Започна процедурата за влизането в затвора на Груевски

Започна процедурата за влизането в пандиза на Груевски
Наказателният съд в Скопие получи решението на Апелативния съд за окончателната присъда против някогашен македонски министър председател Никола Груевски. Това значи, че до 8 дни съдът ще би трябвало да изпрати искане за задържането му.

В момента се чака арбитър, който да се заеме с осъществяването на конвоирането на Груевски до пандиза. Съгласно закона, Груевски има 2 седмици за непринудено явяване пред правосъдните управляващи за излежаване на наказването.

БГНЕС напомня, че Никола Груевски е наказан на 2 години затвор.

Той ръководи еднолично Македония в продължение на 10 години от 2006 до 2016 година Неговото ръководство беше белязано от всеобщо подслушване и гонене на политическите съперници, изолираност на Македония от интернационалната общественост и съседите, цензура върху медиите и антиквизация, а също по този начин корупцията. Емблема на тази корупция беше закупуването на супер скъпа лимузина Мерцедес за към 600 хиляди $, което възмути македонското общество.

Груевски беше изправен пред съда по по този начин нареченото дело „ Танк “. Той е оказал въздействие върху своите подчинени за закупуването на супер скъпата лимузина Мерцедес. Лекият автомобил беше упоменат в една от „ бомбите “, т.е. записаните телефонни диалози, с които сегашният министър председател Зоран Заев срещна преди две години македонската общност с безобразията, вършени по време на ръководството на Никола Груевски.

В един от диалозите с тогавашния министър Гордана Янкуловска Груевски споделя: “Искам да бъде финален модел - Full Mercedes “. „ На задните седалки желая да има екрани за дребните, абе, да бъде Full. И започвай с процедурата за покупката на колата. Да "разиграем", че става въпрос за кола на Министерство на вътрешните работи. До изборите колата да се води на Министерство на вътрешните работи ”, споделя Груевски, на което Янкуловска дава отговор: “Да, да, по този начин ще бъде. Колата ще се води на Министерство на вътрешните работи.

“Ей, нямаш визия каква фикция е колата - има и масаж на задните седалки. Няма по-хубава кола в Македония от тази", разяснява Янкуловска пък в диалог с тогавашния началник на спецслужбите Сашо Миялков. "Супер, №1, съвършен, акцентира Гордана Янкуловска. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР