Започна процедурата за набиране на кандидати за работа в публичния

...
Започна процедурата за набиране на кандидати за работа в публичния
Коментари Харесай

Програма Старт на кариерата отново предлага възможности за реализация на млади висшисти

Започна процедурата за набиране на претенденти за работа в обществения бранш през 2020 година по стратегия "Старт на кариерата ", осъществена от Министерство на труда и обществената политика и Агенцията по заетостта. Това оповестиха от пресцентъра на Агенцията по заетостта.

Инициативата още веднъж ще даде опция на безработни висшисти до 29-годишна възраст да натрупат в границите на 9 месеца първия си трудов стаж по добитата компетентност. По този метод се улеснява прехода им от обучение към претовареност и се реализира гъвкава композиция от познания, умения и процедура, съответстващи на условията на пазарната стопанска система, се показва в известието.

До 18 октомври 2019 година в това число бюрата по труда в страната ще одобряват документи за кандидатстване от дипломирани младежи без професионален опит, които желаят да стартират работа по оповестените работни места в централните ведомства. С цел улеснение на достъпа на младежите до присъединяване, и тази година Агенцията по заетостта е осигурила опция за подаване на електронни заявки.

По програмата са оповестени общо 1 989 работни места в централни институции и поделенията им в страната, като младежите имат опция да изберат трите най-подходящи позиции и да аплайват за тях. Сред ведомствата са Народното събрание, администрациите на президента, Министерския съвет и омбудсмана, редица министерства, държавни, национални и изпълнителни организации, комисии и други Областни и общински администрации ще могат да предложат работни места за младите експерти с висше обучение при започване на 2020 година

Търсят се най-вече младежи, приключили право, стопански и механически специалности, администрация и ръководство, обществени действия, информатика и компютърни науки, архитектура, строителство и геодезия и други

За да вземат участие в стратегия "Старт на кариерата ", претендентите би трябвало да са на възраст до 29 години, ненавършени до 18 октомври 2019 година в това число, и да имат висше обучение, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на съответното работно място. Други условия са да са регистрирани в бюрото по труда като безработни или заети търсещи работа лица и да нямат трудов стаж по добитата компетентност от висшето обучение.

Списъците на оповестените работни места и цялостна информация за процедурите, реда, изискванията и нужните документи за кандидатстване са оповестени на формалната страница на Агенцията по заетостта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР