Започна процедурата по размяната на арестувани в Русия и Украйна

...
Започна процедурата по размяната на арестувани в Русия и Украйна
Коментари Харесай

Започна процедурата по размяната на арестувани в Русия и Украйна граждани на другата страна

Започна процедурата по размяната на задържани в Русия и Украйна жители на другата страна, предадоха ТАСС и Ройтерс, като се позоваха на очевидци и на юриста на един от арестуваните украински моряци.

Адвокат Сергей Бадамшин сподели, че арестуваните моряци се намират на московското летище "Внуково ". Друг юрист на моряците - Николай Полозов, представен от Агенция Франс Прес - удостовери, че измежду хората, които следва да бъдат разменени, са 24-та украински моряци. "По моя информация те са се качили в рейсове, и 24-та ", сподели през Агенция Франс Прес Полозов, уточнявайки, че се чака те да дойдат в Украйна в околните часове. Адвокатът на украинският режисьор Олег Сенцов сподели, че групата включва и Сенцов.

Руската държавна телевизия излъчи фрагменти, на които се вижда по какъв начин два рейса със затъмнени стъкла и полицейски конвой потеглят от московския затвор "Лефортово ". Според малкия екран това е началото на размяната на арестувани сред Русия и Украйна. Освободеният от ареста в края на август основен редактор на "РИА Новости Украйна " Кирил Вишински всеки миг ще излети от Киев за Москва, сподели за ТАСС генералният шеф на телевизия "Россия сегодня " Дмитрий Кисельов.

Самолет Ту-204 на специфичния летателен отряд "Россия " кацна на летището в Киев, сподели за ТАСС източник от силовите структури. "Ту-204 се приземи в Бориспол. С него за Русия ще отпътуват съветските жители, които са част от размяната. Те ще се качат в самолета напълно скоро ", сподели той. Самолетът ще се приземи на московското летище "Внуково-2 ". Сега на летище "Внуково " групата украински жители чакат отпътуването си за Киев с украински специфичен аероплан, който е подготвен на пистата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР