Започна протестното шествие на жителите на Перник пред сградата на

...
Започна протестното шествие на жителите на Перник пред сградата на
Коментари Харесай

Започна протестното шествие на перничани в София

Започна протестното шествие на жителите на Перник пред постройката на Министерския съвет, обвързано с водната рецесия в града.
С лозунги "Спаси Перник " и кукерски танц протестиращите потеглиха към пл. "Независимост ".
"Благодарим на всички, които поддържаха митинга, ние сме принудени да сме тук, ние би трябвало да търсим отговорността в ръководещите ", разяснява един от протестиращите.
"Родителите се чудят по какъв начин да отглеждат децата си, възрастните не могат да си купуват водата, хората се опасяват да не изгубят работата си, за похлупак на всичко ни обгазиха ", показва уредник на митинга.
Протестът е под надпис "Сурва от Перник ", а уредник е Инициативен комитет "Спаси Перник ". Шествието е подкрепено и от Сдружение "Дишай Перник ".
Градът е на воден режим поради равнището на язовир "Студена ", който скоро се чака да доближи до така наречен "мъртъв размер ", а водата ще стигне за не повече от 15 дни.
На 25 януари трябваше да стартират спортните дефилета на анулираното поради водната рецесия и бедственото състояние тазгодишно издание на Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва ", който е най-мащабното събитие в Перник и района.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР