Започна продажбата на електронни винетки през сайта bgtoll.bg, мобилното приложение

...
Започна продажбата на електронни винетки през сайта bgtoll.bg, мобилното приложение
Коментари Харесай

30 000 посещения в сайта за е-винетки за по-малко от час

Започна продажбата на електронни винетки през уеб страницата bgtoll.bg, мобилното приложение bgtoll и през близо стоте терминала за самотаксуване, които са конфигурирани все още.

По-малко от час след стартирането на уеб страницата бяха регистрирани 30 000 визити , съобщи проф. Олег Асенов от екипа, който внедрява системата, съобщи " Дарик ". Той добави, че в първите 40 минути са конвертирани 300 хартиени винетки.

Шофьорите, които имат хартиени винетки, годни и през 2019 година, могат да ги обръщат в електронни. Преобразуването не е наложително, а целесъобразно. Водачите, които не го създадат, няма да бъдат глобявани, стига да запазят хартиения стикер на предното стъкло на автомобила си.



Най-важно при пазаруване на електронни винетки е вярното въвеждане на регистрационния номер на автомобила, мечтаният период на годност и началната дата на годност. Водачите ще могат да посочат начална дата на годност до 30 дни от момента на закупуване.

При превръщане на хартиени винетки пък се вкарва регистрационният номер на колата и срокът на годност.

Електронните винетки влизат в действие от 1 януари 2019 година , тъй че водачи, които нямат винетки, а ще пътуват по републиканската пътна мрежа по празниците, би трябвало да си закупят хартиена винетка с по-къс период на годност.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР