Започна приемът на заявления за отпускането на месечна помощ за

...
Започна приемът на заявления за отпускането на месечна помощ за
Коментари Харесай

Приемат заявления за месечна помощ за сираци

Започна приемът на заявки за отпущането на месечна помощ за сираци, които нямат право на наследствена пенсия, оповестиха от Агенцията за обществено подкрепяне (АСП). Размерът ѝ е 115 лева месечно и се дава на другия родител или на настойника, който отглежда детето, написа Монитор.
За приемане на месечната помощ нямат значение приходите на фамилията или на настойника, които отглеждат детето. Родителят или попечителят би трябвало да живеят непрекъснато в страната. За да получават новата фамилна помощ, децата би трябвало да посещават постоянно детска градина или учебно заведение. Те ще я взимат до довеждане докрай на приблизително обучение, само че не повече от 20-годишна възраст.
Според плановете 5600 деца ще могат да се възползват от новата обществена помощ. 2900 от тях ще получават помощта сигурно. Останалите 2700 ще могат да изберат дали да им се отпуска наследствена пенсия, или новата обществена помощ. Персоналната пенсия на дете, за което е отпусната новата месечна помощ, ще се приключва заради отпаднало съображение за приемането й, предизвестяват от Агенцията за обществено подкрепяне.
Заявленията за разпределяне на помощта се подават в дирекциите " Социално подкрепяне " в цялата страна по сегашен адрес на лицето. Образецът и нужните документи за кандидатстване са оповестени на интернет страницата на АСП в раздел " Административни услуги ", подраздел " Административни услуги "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР